Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΑΙΟΛΟΣ-ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ 4-1 (Φωτορεπορτάζ)


Τεράστια έκπληξη σημειώθηκε στο Καρπενήσι
όπου ο Δωτιέας Αγιάς γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 από τον τελευταίο και εδώ και καιρό υποβιβασμένο Αίολο.
Πήρε μπρος ο Αίολος, που συνέτριψε με το επιβλητικό 4-1 τον Δωτιέα Αγιάς και πανηγύρισε την 1η του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Ευρυτάνες έκαναν υπερπροσπάθεια και ήταν συγκινητικοί, απέναντι σε μια πιο ισχυρή ομάδα. Χατ-τρικ πέτυχε ο Άλεξ Μπακαλίδης, που έκανε μια από τις παλιές καλές του εμφανίσεις. 

Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα παρά τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών έπαιξε ψυχωμένα και πήρε μια ιστορική και μεγάλης έκτασης νίκη. Ήταν το πρώτο «τρίποντο» της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα μετά από πολλά παιχνίδια με ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο Αίολος έπαιξε υποδειγματική άμυνα και χτύπησε σε πολλές περιπτώσεις στην κόντρα-επίθεση. Είχε πολύ καλή λειτουργία σε όλες τις γραμμές και όλοι οι ποδοσφαιριστές απέδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Τον δρόμο προς την νίκη άνοιξε ο 15χρονος Κώστας Χρυσαφόπουλος που πέτυχε το 1ο του τέρμα στην κατηγορία και στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο έμπειρος Άλεξ Μπακαλίδης, που προσέφερε θέαμα πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Ο Αίολος έπαιξε με 10 παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο εξ αιτίας της αποβολής του Χρήστου Κατσίκα στο πέναλτι, που κέρδισαν οι Λαρισαίοι.
Ο Δωτιέας Αγιάς του Δημήτρη Κωστή γνώρισε την πιο βαριά του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και όπως φαίνεται υποτίμησε και την ομάδα του Καρπενησίου. Είχε την εδαφική υπεροχή, όμως δεν είχε καλά τελειώματα των φάσεων. Αμυντικά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα με την καλύτερη άμυνα του ομίλου. Μείωσε σε 3-1 όταν ήταν αργά με τον νεαρό Σούλη Σιμούλη και είχε χάσει προηγουμένως πέναλτι με τον Βαγγέλη Τζιόλα, που σούταρε άουτ.
Ο Αίολος μετά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έφτασε τους 4 βαθμούς και παραμένει στην 11η τελευταία θέση. Η Αγιά έχασε μόλις για 3η φορά και παρέμεινε στην 3η θέση μαζί με την Ελασσόνα, έχοντας 19 βαθμούς. Ο Αίολος μείωσε την απόσταση από την γραμμή στους 11 βαθμούς και έχει 3 συνεχόμενα ματς εντός έδρας. Η Αγιά παραμένει στην τροχιά παραμονής-ανόδου, έχοντας διαφορά 4 βαθμών από την γραμμή.
Την Κυριακή 3/2 ο Αίολος αγωνίζεται ξανά εντός έδρας με τον Αμπελωνιακό στο Καρπενήσι για την 14η αγωνιστική του 4ου ομίλου και ο Δωτιέας Αγιάς υποδέχεται την Ελασσόνα στο Λαρισινό ντέρμπι.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Ζαραβέλης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ηλιάδης έκανε την κοντινή προβολή στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρήκε σε αμυντικούς και στην συνέχεια παραχωρήθηκε κόρνερ προ του Ράικου.
5΄: Ο Νικολάου, αφού απόφυγε τον Τσακάλι σέντραρε όμορφα από αριστερά και η μπάλα έφτασε στον Χρυσαφόπουλο που κατέβασε στο ύψος του πέναλτι και δεξιά και με ωραίο καλοζυγισμένο διαγώνιο σουτ στην δεξιά γωνία του Μπατσιβάνου πέτυχε το 1-0.
11΄: Ο Τσένος σέντραρε από δεξιά, ο Τζιόλας έκανε την κεφαλιά και ο Κουβελάς από κοντά σε κενή εστία σούταρε ψηλά πάνω από το τέρμα του Αίολου.
13΄: Σουτ του Κουβελά από πλάγια αριστερά από τα όρια της περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Κατελούζος.
17΄: Ο Μπακαλίδης με όμορφη σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων και διαμόρφωσε το 2-0.
21΄: Ο Τζιόλας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Τσατσαλίδη από κοντά στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
22΄: Ο Μπακαλίδης βγήκε ταχύτατα τετ α τετ με τον πορτιέρο της Αγιάς και έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς χωρίς πίεση πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
25΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Ηλιάδη, που σούταρε από καλή θέση και δεξιά μέσα στην περιοχή με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό και να περνά κόρνερ από την εστία του Δωτιέα.
29΄: Σουτ του Κουβελά εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Αίολου.
35΄: Ο Ζαραβέλης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά και η κεφαλιά του Ηλιάδη από κοντά πέρασε άουτ από το τέρμα του Μπαχτσιβάνου.
42΄: Ο Πολύζος έβγαλε μακρινή μπαλιά για τον Τσατσαλίδη που πλάσαρε απέναντι στον Κατελούζο, ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Αιόλου. Στην φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Τσατσαλίδη από τον πορτιέρο των γηπεδούχων.
45΄+1΄: Χτύπημα φάουλ του Πολύζου έφυγε πάνω από το τέρμα των Ευρυτάνων.


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Ζαραβέλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Αγιάς.
51΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε μπαλιά για τον Ηλιάδη που μπήκε στην περιοχή απέναντι στον Μπαχισιβάνο, αλλά από καλή θέση χωρίς πίεση έκανε το διαγώνιο σουτ, που έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
52΄: Μετά από γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Ηλιάδης έβγαλε στον Μπακαλίδη, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά σούταρε απέναντι στον γκολκίπερ που απέκρουσε ασθενώς, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0.
62΄: Σουτ του Τζιόλα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
71΄: Διαδοχικά σουτ του Kωστούλα και του Γεωργαντζιά μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε στην γραμμή ο Κατσίκας, ο ρεφερι Κουφογιάννης θεώρησε ότι ο παίκτης του Αίολου απέκρουσε την μπάλα με το χέρι στο σουτ του Γεωργαντζιά και καταλόγισε το πέναλτι και την αποβολή του στόπερ του Αίολου με απευθείας κόκκινη. Ο Τζιόλας ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και πλάσαρε άουτ χαμηλά από το αριστερό δοκάρι του Κατελούζου.
72΄: Ο Χρυσαφόπουλος έβγαλε στον Μπακαλίδη που σούταρε από πλάγια θέση με τον πορτιέρο της Αγιάς να μαζεύει εύκολα.
83΄: Σουτ του Τζιόλα εκτός περιοχής έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό «Γ» του Αίολου.
84΄: Ο Κοταρέλας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τσατσαλίδης έκανε την κεφαλιά που απέκρουσε ο Κατελούζος και νέο σουτ του Τσακάλι απέκρουσε ο πορτιέρο του Αίολου.
85΄: Ο Σιμούλης με μακρινό σουτ εκτός περιοχής και πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Κατελούζου που ήταν εκτός θέσης και δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας και μείωσε σε 3-1.
88΄: Ο Τζιόλας έκανε μπαλιά για τον Κωστούλα, που έκανε το πλασέ στην κίνηση από κοντά με τον Κατελούζο να μπλοκάρει.
90΄: Σουτ του Τζιόλα απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Κατελούζος.
92΄: Ο Μπακαλίδης λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και δεξιά άδειασε τον Πολυζο με όμορφη τρίπλα και με ψηλοκρεμαστό μακρινό σουτ από μακρινή απόσταση «κρέμασε» τον Μπατσιβάνο, πετυχαίνοντας με σπάνιας ομορφιάς τέρμα το τελικό 4-1.


Αίολος (Σπύρος Κολόκας): Κατελούζος, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου, Κατσίκας, Πολυτσέρης(93΄ Γραβιάς), Ζαραβέλης, Κορέντζελος, Ράικος, Ηλιάδης, Χρυσαφόπουλος(79΄ Καρατσίκης), Μπακαλίδης

Δωτιέας Αγιάς (Δημήτρης Κωστής): Μπαχτσιβάνος, Τσένος(46΄ Κωστούλας), Κουρούμαλος(36΄ Σιμούλης), Τσακάλι, Πολύζος, Γεωργαντζιάς, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Κοταρέλας, Τζιόλας, Κουβελάς


















































http://evrytaniasport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου