Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν!!! (Video)


Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία του θεσμού η Μπάγερν Μονάχου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης νικώντας την Μπορούσια Ντόρτμουντ με σκόρ 1-2.
Τρίτος τελικός τα τελευταία 4 χρόνια για την Μπάγερν και τυχερός όπως αποδείχθηκε σε ένα τελικό που δεν ήθελες να τελειώσει.Ανοιχτό παιχνίδι,γρήγορος ρυθμός,τρομερές φάσεις,απίστευτες αποκρούσεις,ένταση και πολύ πάθος και από τις δυο ομάδες.
Η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού χάνοντας 2 απίστευτες ευκαιρίες αλλά με τον Εμάνουελ Νόιερ να λέει όχι πραγματοποιώντας εκπληκτικές επεμβάσεις.Σιγά σιγά το η Μπάγερν ισορρόπησε το παιχνίδι βγάζοντας παράλληλα ευκαιρίες προς την εστία του Βάιντενφελερ με τον Γερμανό τερματοφύλακα να μιμείται τον Νόιερ και να βάζει στοπ στις προσπάθειες των Ρόμπεν,Ριμπερί,Μάντζουκιτς και Μίλερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν μπήκε πολύ αποφασισμένα στον αγωνιστικό χώρο αλλά...ένας εκπληκτικός Βάιντενφέλερ κρατούσε ανέπαφη την εστία του εως το 60' όταν ο Ρόμπεν έκανε τρομερή ενέργεια και με παράλληλη σέντρα θα βρεί τον Μάντζουκιτς που θα κάνει το 1-0.
Στο 68' έρχεται η ισοφάριση για την Ντόρτμουντ όταν ο Γκιουντογάν με εκτέλεση πέναλτι θα σκοράρει.
Απίστευτες ευκαιρίες κατα τη διάρκεια του 2ου ημιχρόνου με την Μπάγερν κατα το πλείστον να τις χάνει και με τον Βάντενφέλερ να πρωταγωνιστεί.
Φτάνουμε στο 89' όταν σε μια αδράνεια της άμυνα της Ντόρτμουντ ο Ριμπερί θα περάσει τη μπάλα στον Ρόμπεν ο οποίος με εκπληκτική ενέργεια θα περάσει τους  Σούμποτιτς-Χούμελς και με άψογο πλασέ θα κερδίσει αυτή τη φορά τον Βάιντενφελερ κάνοντας το 2-1 και χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα της Βαυαρίας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου