Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Super League: Τα χρυσά βατόμουρα του πρώτου γύρου

Η 11άδα που μας απογοήτευσε στον πρώτο γύρο
Η 11άδα που μας απογοήτευσε στον πρώτο γύρο
Φθάνοντας στο τέλος του πρώτου γύρου κι έχοντας ως δείγμα αυτές τις δεκαπέντε αγωνιστικές μπορεί να γίνει μια αναφορά σε ποδοσφαιριστές που έχουν απογοητεύσει με τις εμφανίσεις του και τη συμπεριφορά τους στους αγωνιστικούς χώρους. Το overlap.gr σας παρουσιάζει λοιπόν τους ποδοσφαιριστές που μπορούν με επιτυχία να πάρουν τα «χρυσά βατόμουρα».
 
 Το σύστημα που έχει επιλεγεί είναι ένα ιδιότυπο επιθετικογενές 4 – 2 – 3 – 1 και για ξεκίνημα είναι ο τερματοφύλακας Στέφανος Γουναρίδης του Ο.Φ.Η., ο οποίος στα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί παρουσιάζει μιααστάθεια στην απόδοσή του που τον έχει οδηγήσει σε αρκετά λάθη που έχουν κοστίσει βαθμούς και στην ομάδα του. Δεξί μπακ είναι ο Χρήστος Αρκούδας της Α.Ε.Κ. που με την απόδοσή του δεν έχει δικαιώσει όσους τον επέλεξαν για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αφού φαίνεται καθαρά ανέτοιμος για αυτό το επίπεδο. Αριστερό μπακ είναι ο Μανώλης Μονιάκης του Ο.Φ.Η. που στα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί δείχνει πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του λύσεις τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούν οι Ζαν – Αλέν Μπουμσονγκ του Παναθηναϊκού καιΓκλέισον Σάντος της SKODA Ξάνθη. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί ελάχιστα, αφού παρουσιάζεταιαδιάφορος, ενώ όσες φορές έχει παίξει έχει διακριθεί για την αστάθειά του και για την κακή του αγωνιστική παρουσία στα παιχνίδια των πράσινων. Ο  Βραζιλιάνος αμυντικός της Ξάνθης έδειξε στα πρώτα παιχνίδια κάποια καλά δείγματα, από την 5η αγωνιστική όμως και μετά άρχισε τις κακές εμφανίσεις με πολλά λάθη και αργές αντιδράσεις μέσα στο παιχνίδι.
 
 Στο χώρου του κέντρου τα δύο αμυντικά χαφ είναι οι Ντάνι και Πίτου Γκαρσία. Ο παίκτης της Ξάνθης διακρίνεται για το δυνατό του παιχνίδι πράγμα το οποίο δεν έχει δείξει καθόλου φέτος, ενώ παρουσιάζεται αρκετά ασταθής σε απόδοση και με πολλά λάθη τόσο σε μεταβιβάσεις  όσο και σε τοποθετήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου ξεχωρίζει για την καλή του τεχνική παρ’ όλα αυτά δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο τη φετινή σεζόν, αφού όποτε αγωνίζεται είναι νωχελικός, χωρίς ένταση στο παιχνίδι του και με πολλά λάθη. Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος του Παναθηναϊκού, ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά τη φετινή χρονιά με εξαίρεση ένα παιχνίδι δείχνει να βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό, αφού δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τη μετριότητα με κακές εμφανίσεις και πολλές λάθος επιλογές στο παιχνίδι του. Αριστερά βρίσκεται ο Φουρτάδο της Α.Ε.Κ., που όσο αγωνίζεται τόσο περισσότερο εκτίθεται κι ο ίδιος, αλλά κι αυτοί που τον επέλεξαν για την ομάδα. Η κλασσική του θέση είναι αυτή του φορ, αλλά όσες φορές αγωνίστηκε εκεί δεν κατάφερε απολύτως τίποτα και από όταν ανέλαβε ο Λίνεν τον πέρασε στα πλάγια, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, αφού δε βοηθάει την ομάδα του ούτε αμυντικά (κάνοντας τις καλύψεις που πρέπει), ούτε επιθετικά (δημιουργία – ασίστ).

Στο χώρο του κέντρου και πίσω από τον επιθετικό βρίσκεται ο Μπρούνο Φορναρόλι του Παναθηναϊκού, ένας ποδοσφαιριστής που από τον τρόπο παιχνιδιού του φαίνεται, ότι δεν έχει ξεκάθαρο ρόλο μέσα στην ομάδα, αλλά και ότι δεν μπορεί να προσφέρει κάπου συγκεκριμένα, αφού έχει κακά τελειώματα και κακές επιλογές στη δημιουργία.
 
 Τέλος ο προωθημένος target man της ομάδας αυτής είναι Νάντζι Κούτσι του Ατρόμητου. Ο επιθετικός της ομάδας του Περιστερίου δείχνει πολύ μακριά από το πρόσωπο που είχε παρουσιάσει την προηγούμενη χρονιά όταν κι αγωνιζόταν στον Πανιώνιο, αφού φέτος δεν μπορεί να σκοράρει καθόλου και δείχνει να μην έχει μπει στο κλίμα της ομάδας έχοντας άσχημα τελειώματα στις ευκαιρίες που του δίνονται, ενώ δεν προκαλεί και «φόβο» στους αντίπαλους αμυντικούς.
 
Κλείνοντας πρέπει να τονιστεί το γεγονός πως τη φετινή χρονιά έχει πέσει αρκετά το επίπεδο του Ελληνικού Πρωταθλήματος κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία και ποιότητα για να σταθούν σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.
http://www.overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου