Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μπορούσε να πάρει κάτι…


Ένα εύστοχο πέναλτι
για την Καρδίτσα στο 88΄ ήταν το καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης ανάμεσα στην Αναγέννηση και τον Οικονόμο, που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα 2-1 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας. Στο δημοτικό στάδιο της Καρδίτσας και παρουσία 1.000 περίπου θεατών μεταξύ αυτών και 60 φιλάθλων της Τσαριτσάνης, παίχθηκε γρήγορο, όμορφο και δυνατό ποδόσφαιρο από 2 ομάδες που έδειξαν από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα πως επιζητούσαν τη νίκη. Σύμφωνα με τη δυναμική καθώς και την αγωνιστικότητα των αντιπάλων, το πιο δίκαιο ίσως αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι η ισοπαλία. Η Αναγέννηση ξεκίνησε το παιχνίδι πιο επιθετικά, αναζητώντας εύκολους διαδρόμους προς την εστία του τερματοφύλακα του Οικονόμου Θεοδωρόπουλου χωρίς ωστόσο οι παίχτες της Καρδίτσας να μπορούν να  βρουν.
Ο Οικονόμος αντέδρασε πολύ γρήγορα στο ρυθμό που επεδίωξε να επιβάλλει η γηπεδούχος ομάδα, δημιουργώντας ευκαιρίες και πετυχαίνοντας πρώτος γκολ στο 27΄ παρότι η Αναγέννηση φαίνονταν μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ότι έλεγχε το παιχνίδι. Μετά το 0-1 και σε όλο σχεδόν το 2ο ημίχρονο ανέβασαν ρυθμό οι φιλοξενούμενοι, κρατώντας δυνατή άμυνα και προσπαθώντας με αντεπιθέσεις  να πετύχουν δεύτερο τέρμα, που θα σιγούρευε τη νίκη κόντρα στο δυναμικό μεν αλλά αγχωμένο όπως έδειχνε αντίπαλο.



Η ισοφάριση (1-1) για την Αναγέννηση ήλθε στο 66΄ μετά από πίεση που άσκησαν οι παίχτες του Θεοδ. Θεοδωσιάδη στην περιοχή της Τσαριτσάνης, ανεβάζοντας από εκείνο το σημείο και μετά την ψυχολογία τους και επιδιώκοντας το νικητήριο γκολ, που ναι μεν ήλθε στο 88΄ όχι όμως με τον πλέον ορθόδοξο τρόπο.
Σε εκείνη τη φάση, που την απόφαση του διαιτητή να σφυρίξει πέναλτι, αμφισβήτησε έντονα ο Οικονόμος, υπήρξε αρχικά φάουλ σε πλάγια θέση έξω από την περιοχή, το οποίο με ΄΄έντεχνο΄΄ τρόπο κέρδισε ο Χατζηρίζος. Εκτέλεσε ο ίδιος και σε διεκδίκηση της μπάλας από τους Μπουντούρη και Πρικάκη, ο Μπουντούρης φάνηκε πως έσπρωξε τον αμυντικό της Τσαριτσάνης, ο οποίος πέφτοντας στο έδαφος, βρήκε τη μπάλα με το χέρι του υποδεικνύοντας ο διαιτητής το σημείο του πέναλτι. Ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ο Μπουντούρης διαμορφώνοντας το τελικό σκορ της αναμέτρησης σε 2-1. 

 Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα

5΄ O Αθανασιάδης σέντραρε από αριστερά και ο Ρόβας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
11΄ Aπό ασυνεννοησία των αμυντικών της Αναγέννησης, ο Βούλγαρης διεκδίκησε και κέρδισε τη μπάλα, αστοχώντας τελικά να παραβιάσει από πλάγια θέση την εστία του Παπαδόπουλου.
20΄ Σουτ του Μπουντούρη κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Οικονόμου Θεοδωρόπουλου.
27΄ Η Τσαριτσάνη πετυχαίνει τέρμα (0-1) με κεφαλιά του Καράμπελα ύστερα από σέντρα του Καραγιάννη από τα δεξιά και αφού προηγήθηκε ατυχής έξοδος του τερματοφύλακα της Καρδίτσας.
46΄ Ο Βούλγαρης επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, μπλοκάροντας ο Παπαδόπουλος σταθερά τη μπάλα.
47΄ Πάλι ο Βούλγαρης αστόχησε από πλάγια θέση να βρει δίχτυα, επιχειρώντας προς την αντίπαλη εστία σουτ με καλές προϋποθέσεις.
56΄ Δυνατό σουτ του Μπουντούρη μέσα στην περιοχή της Τσαριτσάνης μπλόκαρε ο τερματοφύλακας Θεοδωρόπουλος.
57΄ Ο ίδιος παίχτης της Αναγέννησης κερδίζοντας τη μπάλα σε σημείο κοντά στο τέρμα του Θεοδωρόπουλου, επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση, στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
66΄ Η Αναγέννηση ισοφάρισε (1-1) με τον Μπουντούρη, ο οποίος μετά από πετυχημένο συνδυασμό με τον Γκουγκουλή, έγινε τελικός κάτοχος της μπάλας και σουτάροντας ψύχραιμα από κοντά, δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει την εστία του Θεοδωρόπουλου.
88΄ Ο Χατζηρίζος κέρδισε φάουλ πέφτοντας έξυπνα έξω από την περιοχή του Οικονόμου σε μια φάση διεκδίκησης της μπάλας με αμυντικό παίχτη της Τσαριτσάνης. Εκτέλεσε ο ίδιος και σε νέα διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ των Μπουντούρη και Πρικάκη με πλάτη προς την εστία του Θεοδωρόπουλου, ο επιθετικός της Καρδίτσας φάνηκε πως έσπρωξε τον αμυντικό της Τσαριτσάνης, ο οποίος πέφτοντας στο έδαφος, βρήκε τη μπάλα με το χέρι του, υποδεικνύοντας ο διαιτητής το σημείο του πέναλτι. Εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουντούρης πετυχαίνοντας το 2-1 για την ομάδα του.
Διαιτητές ήταν οι κ Μολιχιτούδης, Μερκενίδης και Παπαναστασίου (Μακεδονίας), 4ος ο κ Γκορτσίλας (Μακεδονίας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από την Αναγέννηση οι Ρόβας, Κρανιώτης, Μπουντούρης, Χατζηρίζος και Μυργιώτης ενώ από τον Οικονόμο οι Θεοδωρόπουλος, Καραγιάννης, Πρικάκης, Τσιανάκας και Αγγελίνας.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Θεοδόσης Θεοδωσιάδης.): Παπαδόπουλος, Γκουγκουλής,  Πάτρας (80΄ Τζανής), Ρόβας, Γκόλιας, Κρανιώτης, Χατζηρίζος, Μπουντούρης, Γεωργακόπουλος (63΄ Υφαντής), Αθανασιάδης, Κουρκούλας (71΄ Μυργιώτης).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Γιώργος Καλτέκης ): Θεοδωρόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Καραγιάννης, Πρικάκης, Τσιανάκας, Αγγελίνας, Λιλολάρι, Τσετιροκλής (69΄ Κουλτσιάκης), Καράμπελας (82΄ Φαρμάκης), Μάντζιος, Βούλγαρης.
Πολύ καλή υπήρξε η φιλοξενία των ανθρώπων της Αναγέννησης προς την αποστολή της Τσαριτσάνης, κάτι το οποίο επεσήμανε και όπως δήλωσε,  προτίθεται να ανταποδώσει η διοίκηση του Οικονόμου στο επαναληπτικό ματς του 2ουγύρου. Με ιπποτικό τρόπο χειροκρότησαν οι φίλαθλοι της Καρδίτσας, στο τέλος της αναμέτρησης, τους ποδοσφαιριστές της Τσαριτσάνης, που αποχωρούσαν με ψηλά το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο, μεταβαίνοντας προς τα αποδυτήρια. Από τις κερκίδες του σταδίου παρέα με φιλάθλους του Οικονόμου καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Γ. Μπέη, παρακολούθησε το παιχνίδι ο πρώην ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ομάδας της Τσαριτσάνης Χρήστος 
http://www.athleticlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου