Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η Ελλάδα στο Euro 2012 ανασκόπηση


Από την ισόπαλη πρεμιέρα
με την Πολωνία και τον σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου μέχρι τον προημιτελικό με τη Γερμανία, τον Δούρειο Ίππο της "Bild" και τον πανηγυρισμό του Σοφοκλή Πιλάβιου δίπλα στην Ανγκελα Μέρκελ. Το Contra.gr θυμάται τις 12 χαρακτηριστικές στιγμές της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012.

Ελλάδα-Πολωνία 1-1




Η Εθνική αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Euro 2012 με αντίπαλο την οικοδέσποινα Πολωνία. Μόνο που η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν αυτή που περιμένα. Αρχικά το γκολ του Λεβαντόφσκι, στη συνέχεια ο σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου και στη συνέχεια η αποβολή του Παπασταθόπουλου. Ευτυχώς στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε όλα τα στραβά κι ανάποδα και με το γκολ του Σαλπιγγίδη πήραμε το βαθμό αν και χάσαμε μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη, αλλά ο Καραγκούνης δεν ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Ελλάδα-Τσεχία 1-2




Ας το αφήσουμε καλύτερα... Δεχόμενη δύο γκολ στα πρώτα έξι λεπτά του ματς, η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Τσεχίαστο Βρότσλαβ και έδειξε να χάνει την πρόκριση από τα χέρια της. Το γκολ του Γκέκα δεν έφτανε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πλέον έστρεφε το ενδιαφέρον της στον "τελικό" με τη Ρωσία όπου ήθελε μόνο νίκη για να περάσει στα προημιτελικά.

Ελλάδα-Ρωσία 1-0




Και την πήρε. Με τον Καραγκούνη να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, να διαμαρτύρεται δικαίως για πέναλτι, να δέχεται κάρτα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα με τη Γερμανία και -το βασικότερο- να σκοράρει, η Ελλάδα νίκησε 1-0 τους Ρώσους και... μας έστειλε στον έβδομο ουρανό. Αλλά και στη Γερμανία (και τη Μέρκελ) που μας περίμεναν στους "8".

Ελλάδα-Γερμανία 2-4



Κόντρα στη Γερμανία το παλέψαμε, πανηγυρίσαμε το γκολ της ισοφάρισης από τον Γιώργο Σαμαρά, αλλά τελικά δεν γλιτώσαμε την ήττα και τον αποκλεισμό.
http://www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου