Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Σε δράση και η Α' Ε.Π.Σ.Λάρισας

Στα ''όπλα'' από σήμερα θα βρίσκονται και οι ομάδες της Α' Ε.Π.Σ.Λάρισας καθώς ξεκινά ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος.
Kαι όταν λέμε για μαραθώνιο το λέμε κυριολεκτικά καθώς φέτος το πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας έχει στο δυναμικό του 18(!) σωματεία.
Για όλους η χρονιά ξεκινά με μεγάλα όνειρα και πολλές φιλοδοξίες.
Αρκετά δυνατές αναμένονται να είναι πολλές ομάδες και προβλέπεται η χρονιά να μας χαρίσει πολλές συγκινήσεις.

Η Δήμητρα Γιάννουλης μετά την περσινή επιτυχημένη σεζόν που είχε μετά την κατάκτηση του κυπέλλου της τοπικής Ε.Π.Σ.Λ. για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά και την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα,πίσω από την πάρα πολύ δυνατή ομάδα του Μαχητή Τερψιθέας,φέτος έχει βάλει στόχο να κάνει το βήμα παραπάνω και να κατακτήσει την πρώτη θέση.Το δύσκολο αυτό έργο ξεκινά από το Αργυροπούλι καθώς αγωνίζεται εκτός έδρας με την τοπική Δόξα η οποία έχει αλλάξει κατα πολύ σχετικά με την περσινή ομάδα.

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων φαίνεται πως θα είναι και αυτός ένας από τους διεκδικητές της πρώτης θέσης αν και υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας.Αυτό δε σημαίνει όμως πως έχει χάσει τη δυναμική της η ομάδα των Φαρσάλων καθώς αποκτηθήκαν παίχτες αξίας οι οποίοι θα αντικαταστήσουν επάξια τα όποια κενά δημιουργήθηκαν.Οι υποχρεώσεις της ομάδας του Αχιλλέα θα ξεκινήσουν εντός αντιμετωπίζοντας την πολύ καλή,νεανική και δυνατή ομάδα της Α.Ε.Δ.Νίκαιας.Μια ομάδα που και φέτος θα βασιστεί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές πλαισιωμένους πάντα από παίχτες εμπειρίας και εγνωσμένης αξίας.Από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος φυσικά.

Ο πρωταθλητής των μεταγραφών Ηρακλής Λάρισας έχει βαλθεί να τινάξει την μπάνκα στον αέρα.Την περασμένη σεζόν στην Α1' Ε.Π.Σ.Λ. κέρδισε την άνοδό του στην Α' τοπική και όπως φαίνεται θέλει να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να κοιτάξει στα μάτια τα ''μεγαθήρια'' της κατηγορίας.Εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις αλλά και ουσίας παράλληλα,βάζουν τον Ηρακλή σε μεγάλα κόλπα.Ξεκινάει τη χρονιά του εντός έδρας με το άλλο νεανικό συγκρότημα της κατηγορίας,τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας,μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια βασίζεται μόνο σε νεαρά παιδιά στα οποία δίνει τη δυνατότητα να ξετυλίξουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο.

Η Δόξα Βλαχογιαννίου κατάφερε την περασμένη σεζόν να σώσει την παρτίδα έστω και στις τελευταίες αγωνιστικές.Φέτος αναζητά μια πιο εύκολη παραμονή στη κατηγορία για αρχή και από εκεί και πέρα όπου βγάλει.Με σύμμαχο την πολύ καυτή έδρα της σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο το στοίχημα που έχει μπει.Αντίπαλος της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα είναι ο Αετός Μακρυχωρίου,μια ομάδα που την περασμένη σεζόν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο ακόμη και για υποβιβασμό.Τελικά κέρδισε την παραμονή της και πλέον όλοι κοιτούν με περισσότερη αισιοδοξία τη νέα σεζόν που ξεκινά.

Στη Φαλάνη η μια εκ των δύο ομάδων που έχει η περιοχή,ο Φαλανιακός,με τον καταξιωμένο προπονητή Τάκη Παραφέστα να συνεχίζει και φέτος στο τιμόνι,ξεκινά μια χρονιά στοχεύοντας όπως πάντα ψηλά.Αντιμετωπίζει την νεοφώτιστη ομάδα της Δόξας Ομορφοχωρίου η οποία αν και πρωτάρα στην κατηγορία θέλει να αφήσει το στίγμα της και γιατί όχι,να διεκδικήσει ότι δικαιούται.

Ο Ηρακλής Χάκλης,μετά τον περσινό εντυπωσιακό δεύτερο γύρο πρωταθλητισμού που έκανε έσωσε άνετα την περσινή χρονιά και φέτος θέλουν άπαντες να γίνει ένα βήμα παραπάνω.Απέναντί τους στην πρεμιέρα θα βρούνε την ιστορική ομάδα του Π.Ο.Ελασσόνας που πέρυσι αγωνιζόταν στην Δ' Εθνική κατηγορία χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει τη σωτηρία της καθώς υποβιβάστηκε την τελευταία αγωνιστική.Μια νεανική ομάδα που σίγουρα περιμένουμε με αγωνία να δούμε τη θα παρουσιάσει φέτος.

Στο Καλοχώρι η τοπική Αναγέννηση αναμένεται να είναι και φέτος πολύ ανταγωνιστική μιας και η μεταγραφικές κινήσεις που γίνανε το μαρτυράνε αυτό.Θα αντιμετωπίσει τη νεοφώτιστη ομάδα του Π.Α.Ο.Λ.Αβέρωφ η οποία πέρυσι ήταν ''τρένο'' στην Α1' τοπική κατηγορία.

Τέλος για το αυριανό πρόγραμμα ο Όλυμπος Λάρισας ο οποίος κέρδισε τη σωτηρία του την περασμένη σεζόν χάρη στην ομάδα του Πυργετού η οποία γλύτωσε τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική,θα υποδεχθεί την ιστορικότατη ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας σε ένα αμφίρροπο ματς ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα.

Την Κυριακή θα γίνει το τελευταίο ματς της πρώτης αγωνιστικής στον Παραπόταμο,με τον τοπικό Κεραυνό,ο οποίος αν και νεοφώτιστος έκανε μεταγραφές ουσίας και σίγουρα θα φανεί αρκετά ανταγωνιστικός στο φετινό πρωτάθλημα.Απέναντί του θα βρεί την παρέα του περσινού δεύτερου σκόρερ στη Α' Ε.Π.Σ.Λ. Θ.Μπαρούτα και την ομάδα του Σμόλικα Φαλάνης,μιας ομάδας που εξέπληξε ευχάριστα όλους μας βλέποντας πόσο καλά κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι.Μια ομάδα που θα χτυπήσει κατα τη γνώμη μας ακόμη και κορυφή.

Το πρόγραμμα της Α' Ε.Π.Σ.Λ.

Δόξα Βλαχογιαννίου-Αετός Μακρυχωρίου

Φαλανιακός-Δόξα Ομορφοχωρίου

Ηρακλής Χάλκης-Π.Ο. Ελασσόνας

Δόξα Αργυροπουλίου-Δήμητρα Γιάννουλης

Αναγέννηση Καλοχωρίου-ΠΑΟΛ Αβέρωφ

Αχιλλέας Φαρσάλων-ΑΕΔ Νίκαιας

Ηρακλής Λάρισας-Φιλοκτήτης Μελιβοίας

Όλυμπος Λάρισας-Απόλλων Λάρισας

Κεραυνός Παραποτάμου-Σμόλικας Φαλάνης   8/9  17:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου